by
on
under ,
Permalink

Vilken hudtyp har du

Undrar du över din hudtyp? Kanske känner du att du inte får ut det mesta av din hudprodukt. Då har du kommit rätt. Här får du en liten guide över hur du kan identifiera din hudtyp samt vilken slags produkt som passar dig bäst.

Tre typer

Till att börja med kan hudtyper enkelt delas in i tre klasser; torr, fet och normal. Du kan självklart ha en kombination utav de tre på olika delar av kroppen. Torr hud är känsligare och mer benägen att reagera på produkter, visa tidiga ålderstecken och sakna lyster. Därför kan det vara värt att investera i tjockare produkter som också är mot känslig hud. Vid torr hy är det extra viktigt att inte torka ut den för mycket, minska därför användandet av varmt vatten. Du kan läsa mer här om olika hudtyper.

Fet hy producerar mer talg till vilket oftast leder till akne. Det är det som ger ditt ansikte den glansiga looken. Här kan du behöva en tunnare produkt för att både lugna ner huden och åter balanserar huden. Ett tips är att tvätta ansiktet med oljebaserade rengöringsprodukter När det gäller normal hud, som också kallas kombinationshy, är det en blandning av de andra två klassificeringarna. Det ses oftast som den mest optimala huden.