by
on
under ,
Permalink

Välj ekologiskt även när det gäller skönhetsprodukter

Visste du att du kan välja ekologiska varor även när det gäller skönhetsprodukter? Inom det mesta idag så satsas det på ekologiska valmöjligheter så även skönhetsprodukter. Fördelen med det är att färre märken testar sina produkter på djur eftersom det är ekologiska och organiska produkter utan farliga tillsatser.

Hos Eleven kan du använda rabattkod för Eleven för att få diverse rabatter när det gäller ekologiska skönhetsmärken. De erbjuder exempelvis Ecotools och Eco.kids som riktar sig till miljömedvetna kunder.

Eco.kid är en produktlinje som är särskilt framtagen för barn och erbjuder allt från schampo till kroppsgel både för dig och ditt barn. Ecotools är borstar för målning som är tillverkade enbart av naturliga delar som exempelvis bambu och återvinningsbart aluminium.

Att tänka ekologiskt blir mer och mer ett medvetet val i de flesta länder men framförallt i Sverige, även om det fortfarande är en lång väg att gå till ett helt ekologiskt samhälle. Men att valmöjligheterna ökar inom de flesta produktgrupper gör att det blir mer tillgängligt och att priserna sänks. Från att ha varit mycket dyrare än traditionellt tillverkade märken så har priserna idag blivit mer konkurrenskraftiga och därför mer tilltalande för kunden.

Den hälsosamma trenden som sveper över Sverige idag är positivt eftersom det är medveten utveckling när det gäller vårt sätt att tänka och leva, och här ligger Sverige i framkant vad gäller satsningen på ekologiska varor, oavsett om det är mat, schampo, kläder eller drivmedel.

Våra skogar och sjöar finns för att vi ska kunna njuta av dem, inte förstöras och förgiftas – och det vi använder dagligen bör vara ekologiskt för att säkerställa att vi lever hälsosammare, mer miljömedvetna och smartare.