by
on
under ,
Permalink

Ta hand om din kropp – bra hudvård

Liksom vi tar hand om insidan av våra kroppar så bör vi också ta hand om utsidan. Inte bara för skönhets skull utan också därför att många sjukdomar och åkommor kan uppstå från dålig hudvård.

Hudvårdsprodukter har gått igenom många förändringar genom tiderna. Forskare upptäcker hela tiden mer om vår hud och hur den fungerar. Nu handlar det inte bara om till exempel feta krämer som ska hålla rynkorna borta. Nutidens produkter har en plats i den stora helheten av vår hälsa. Med andra ord så raderar vi konstant mer av gränserna mellan insida och utsida.

Du hittar mycket bra ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter på nätet numera. Det är bara att söka och klicka dig vidare online för att hitta de rätta produkterna. Läs etiketterna och produktbeskrivningarna noga. Utbilda dig själv om de olika kemikalierna som finns i hudvårdsprodukter. Lär dig vilka du ska undvika och vilka som faktiskt kan främja din hälsa.

Tänk på att det inte bara är kosmetiska produkter du kan använda för din hudvård. Du kan till exempel göra egna preparat från ingredienser som finns runt om oss i naturen. Bara fantasin sätter gränser.