by
on
under , ,
Permalink

Skapa en utsökt och vacker baby shower

När en väninna väntar barn har det blivit en tradition att anordna en baby shower för att fira mamman och ge presenter till mamma och barn. Traditionen kommer från USA och många svenskar har omfamnat idén, det är alltid roligt att ha något att fira! Det är alltså den gravida kvinnans väninnor som anordnar kalaset och här passar det utmärkt att gå en ekologisk väg. För gravida är det jättebra att äta ekologiskt och leva mer miljövänligt. Det minskar risken att utsätta fostret för skadliga ämnen.

Dekorationer

Den enkla biten är att hitta rätt dekorationer till en baby shower. Du hittar allting online och kan klicka hem girlanger, serpentiner, kort med babyteman, plastnappar och blöjtårtor. Ni kan också göra egna dekorationer såsom planscher med bilder på den blivande mamma, från bebis till nu. Eller ett kollage med alla stunder ni väninnor haft fram tills nu.

Ekologisk fika

Du behöver inte äta en raw food-diet för att äta nyttigare och miljövänligare. Det är fullt möjligt att baka bullar och kakor med ekologiska råvaror, idag är utbudet så pass stort att nästan alla råvaror har en ekologisk motsvarighet. Har blivande mamman vissa restriktioner såsom att inte äta mycket socker, finns det så klart sockerfria kakor. Eller så kan ni servera kex med vanliga ostar från mataffären (servera aldrig opastöriserad ost till gravida) tillsammans med marmelad eller olika röror.

Mat från närområdet

Strunta i mataffären och se vad som finns runt omkring er. Det kanske finns en gård där ni kan köpa ägg och kött direkt från lantbrukaren? En liten gårdsbutik eller hälsobutik kan sälja hemmagjord sylt eller marmelad som ni serverar med hembakta scones.

Innan ni bestämmer kvällens meny är det bra att höra med den blivande mamman vad hon älskar och hatar just nu. Under en graviditet förändras smaksinnet och hennes favoriträtt kan numera ge henne kväljningar. Och hon kan ha hittat ny mat att älska och speciella råvaror som hon hela tiden är sugen på. Bygg upp en meny kring hennes favoritråvaror och smaker. Det är trots allt hennes dag!