by
on
under
Permalink

Odla till husbehov

Många idag försöker att vara ekologiska och tänka på varifrån det man handlar kommer, vi funderar mycket på närproducerat och vi vill att de kött som vi äter ska levt ett gott liv. En del människor börjar odla till husbehov de grönsaker och kryddor som kan tänkas användas i vår matlagning.

Att vara helt självförsörjande på mat kan vara en utopi men man kan i alla fall försöka dra sitt strå till den värld vi lever i och genom hemodling dra ner på konsumtionen och på så vi göra vårt för att hjälpa miljön på traven. Bor man i lägenhet så kan man detta till trots odla sommartid på en balkong och andra årstider så kan man odla hemma i köket vid fönstret.

Mycket av det vi konsumerar kan vi inte ens odla här hemma i Sverige så redan där går självförsörjande i stöpet. Vi tror dock på att om man börjar i det lilla så gör man i alla fall något. Bor man i hus så kanske det bli mer naturligt på något sätt att odla i egen trädgård. Börja med en liten täppa för att se hur det går. Nästa säsong så kanske täppan utökas till ett större grönsaksland som man får plocka in när hösten kommer.

Posted in |