by
on
under
Permalink

Naturliga kosttillskott för hälsan

Det är viktigt att vi tar hand om oss, och ibland gör vi nog oss alla skyldiga till att fuska lite med kost och näring.
Medans kosttillskott såklart inte ersätter en hälsosam livsstil och varierad kost, så kan dom fortfarande vara väldigt nyttiga och bidra till ditt välmående. Något som uppmärksammats mycket på senare är roten gurkmeja.

Gurkmeja har fått lite utav ”superfood-status” då den i vissa kulturer använts i tusentals år som en kur mot allt möjligt och dessutom studerats mycket i mordern tid där de flesta studier påvisar positiva effekter mot bland annat alzheimers, inflammation, diabetes och högt blodsocker, till och med cancer.
Ja, du läste rätt – det har gjorts studier på det aktiva ämnet i gurkmeja kurkumin som visat att det kan döda cancerceller och förhindra nya att bildas. Med mer forskning kanske gurkmeja en dag ingår i behandlingen av cancer.

Med det sagt så är det som det mesta inom kost och medicin, studier är inte alltid definitiva och det finns mycket vi inte vet. Vill man tillföra gurkmeja i sin kost så är det lättast att beställa hem organiskt pulver eller kapslar, eller köpa roten färsk i mataffären och laga något gott. Tänk på att då också köpa organiskt så du vet att skalet inte blivit besprutat!