by
on
under ,
Permalink

Miljövänlig träning

Med allt snack om ekologiska produkter och tanken att vara miljövänlig är frågan om dina träningsvanor också går att göra mer miljövänlig? Faktum med att det går alldeles utmärkt!

Kläderna

Funktionsmaterial är nödvändigt när du ska sporta. Du behöver stretch i kläderna för att röra dig bekvämt och material transporterar bort fukten så du inte blir nedkyld. Bästa du kan göra är att köpa kläder som håller bra kvalité, du behöver inte byta ut dem lika ofta och sparar därmed pengar även om inköpet är dyrare. Klarar du av att konsumera mindre och lämnar in gamla plagg till återvinningen slår du ett slag för miljön och din egen plånbok.

Plogging

Den senaste trenden inom träningsvärlden är så kallad ”plogging”. Det är den mest briljanta, miljövänliga träningen. Namnet kommer från en kombination av orden ”jogging” och ”plocka”. Och då menar man att plocka skräp. Du tar med dig en tom plastpåse när du ger dig ut på joggingturen och plockar skärp när du hittar det. Det blir en mindre intensiv joggingrunda, du orkar springa längre sträckor tack vare stoppen. En del rundor kan du få en hel del skräp med, den extra vikten hjälper till att utmana dig på rundan.

Utomhusgym

Välj ett utomhusgym istället för de stora plastmaskinerna på gymmet. Hantlar och skivstångar ute i naturen ger dig frisk luft och lättare att reparera. Använd kroppen i den mån du kan för att göra övningarna. Ju mindre extra redskap du behöver, desto mindre behöver du köpa och förvara. Utomhusgym som byggs rätt kostar lite i underhåll, är gratis att använda och har lång livslängd. På köpet får du lära känna fler i ditt område som delar din passion och ditt intresse för träning.