by
on
under ,
Permalink

Mer veganskt och ekologiskt i köket

Alla vet att det är bra för både hälsan och för miljön att äta mer veganskt och ekologiskt. Vi behöver alla tänka mer på vad vi stoppar i oss inför framtiden. Mindre kött och mer ekologiskt odlat är helt enkelt nödvändigt. Men många är ovana vid denna typ av mat och behöver lära sig lite mer.

Viktigt att nämna är att du kan äta precis lika god och varierad kost även om du väljer veganskt. Du behöver bara lära dig lite nya recept och vänja dig vid att köpa lite nya typer av ingredienser. Och om du gillar att baka kommer du snabbt upptäcka att det finns massor av smarriga veganska recept att välja på. Vad sägs till exempel om en härlig vegansk chokladbrownie med bas på kikärtor och dadlar? Du kommer garanterat göra succé på fredagsfikat på jobbet.

Men tycker du att det är svårt att äta enbart veganskt kan du börja med att handla mer ekologiska varor. Idag finns det nämligen ett stort urval av ekologiska alternativ på nätet. Så passa på att börja använda ekologiska basvaror, som till exempel olivolja, i köket redan idag Du kommer säkert hitta något gott som passar dig.