by
on
under ,
Permalink

Leva som självförsörjande

tomater

Att leva som självförsörjande kan för många vara en dröm som man försöker att uppfylla, det kan vara svårt att komma till den punkt där man inte behöver köpa in något för att överleva. Men att så långt det är möjligt att minska konsumtionen och odla och ordna den mat man äter ska inte vara allt för omöjligt.

Om vi tittar tillbaks tidsmässigt så är det inte allt för länge sedan många bedrev mindre jordbruk för att kunna försörja familjen med det man behövde, det var inte i storskalig produktion utan ett sätt att överleva. Idag så är det en del som har en liten täppa där man odlar lite grönsaker till husbehov. Några har gått tillbaka till landsbygdsboende trots att man kanske har ett yrke där man sitter på kontor i staden men ändå vill arbeta mot en självförsörjning på något vis.

Jakt är något som ser till att frysboxen fylls på vid varje tillfälle av jakt, älgjakten är som all annan jakt reglerad idag och man följer lagar och regler hur mycket älg som får skjutas för varje jaktlag. Det som skjuts inom jaktlaget delas mellan de som jagar i laget. Som jägare ser man till att utrustning och annat är i topptrim inför jakten, man avlägger jaktprov som ny jägare och övar sedan oftast inför stundande jakt. Att jaga och få kött i sin frys kan vara en del i att bli självförsörjande.