by
on
under
Permalink

Hållbara recept

Ekologiska produkter

Miljö, klimat och hållbarhet är saker som blir allt viktigare för allt fler och kanske framför allt när det kommer till vad vi äter. Av den anledningen kommer här några tips på hållbara och miljövänliga recept till frukost, lunch och middag.

Frukost

Till frukost finns det många hållbara alternativ. En riktig klassiker är givetvis havregrynsgröt, som förutom att det är både nyttigt och billigt dessutom har väldigt låg miljöpåverkan.

Lunch

Till lunch är en pasta med en sås på till exempel champinjoner och kidneybönor ett jättebra alternativ. Enkelt är det också. Börja med att steka champinjonerna tillsammans med lite lök tills de fått färg. Därefter mosas kidneybönorna och blandas tillsammans med svampen och löken. Eventuellt kan även lite vatten tillsättas för en mer såsig karaktär. Koka lite pasta och lunchen är klar.

Middag

Till middag är viltfärsbiffar ett mycket bra alternativ eftersom viltkött har väldigt låg miljöpåverkan. Biffar på älgfärs, hjortfärs eller vildsvinsfärs är jätteenkla att göra. Börja med att blanda ett ägg, lite soja, lite grädde och ströbröd i en bunke. Därefter är det bara att tillsätta hackad lök och färsen och blanda. Sedan är det bara att steka på biffarna och servera med potatis och någon god sås.

Posted in |