by
on
under
Permalink

Ekologiskt tänk

Många av oss har valt att äta ekologiskt då vi vill värna om naturen och våra djur genom att inte använda syntetiska och kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Vi glömmer däremot ibland av att även trädgårdsarbete och trädgårdsodlingar kan och bör vara ekologiska. Vi kan alla dra vårt strå till stacken genom att välja det ekologiska alternativet.

Vi svenskar är vana vid att plantera häckar runt trädgården för att skapa insynsskydd vid våra hus, och då är det viktigt att man använder sig av en bra och tålig planta, som exempelvis tuja. Att plantera en häck känns många gånger mer i det ekologiska tänket än att sätta ett staket. Här skapar man och gynnar växter, inte som ett staket som är gjort genom att avverka träd.

När man tänker på underhåll så gäller det att man vattnar ordentligt särskilt det första året, men när tujan rotat sig ordentligt så är inte vatten nödvändigt förrän det blir riktigt torrt väder. Att sköta om sina plantor och häck är väldigt viktigt, och inte nog med det – även en fritidssyssla. Många människor har plantering av växter som hobby och många svenskar spenderar många timmar ute vid kolonilotter och i sina trädgårdar.

Vi svenskar tycker om att ha det snyggt och stilfullt omkring oss, och då är trädgårdar väldigt viktiga. Vi tar hand om våra trädgårdar och vi tänker på naturen genom att enbart använda oss av ekologiska plantor som inte har besprutats med diverse kemikalier. Det är viktigt att vi behåller våra trädgårdar rena ifrån bekämpningsmedel och om vi odlar så bör vi göra det ekologiskt. Varje person som tänker så bidrar till en renare värld.

Våra trädgårdar speglar våra personligheter och visar också på hur bra vi tar hand om våra hus och gårdar. Om du någonsin har funderat på att skaffa dig en ekologisk trädgårdsodling så är det aldrig för sent att börja, så ta tillfället i akt redan idag och sätt igång!