by
on
under ,
Permalink

Ekologisk hudvård

När det gäller hudvård och kosmetika så är det väl nästan en självklarhet för de flesta att naturliga preparat är att föredra. Liksom man försöker välja naturligt och ekologiskt när man talar om till exempel mat eller hushållsartiklar för att man vill ta hand om miljön och sin hälsa så bör man väl välja att ta hand om sitt yttre på samma hälsosamma sätt.

Fler och fler ekologiska alternativ dyker upp på marknaden och det är inte längre heller oöverkomligt dyrt att använda sig av ekologiska produkter, du hittar lätt flera olika varumärken i vitt skilda prisklasser i butikshyllorna.

Naturens skafferi

Allt ifrån frukt och bär till grönsaker, nötter och andra växter används i dessa produkter, och mer och mer av dessa naturens råvaror och deras välgörande egenskaper upptäcks ständigt och skapar nya produktserier.

Producenter tycks allt oftare se till uråldriga medicinska och kosmetologiska användningar av dessa naturliga material och arbetar innovativt för att kunna ta vara på dessa gamla metoder och preparat på bästa sätt. Ta noni-frukten till exempel, en trädfrukt ifrån Panama som odlats och använts av befolkningen där i ett par tusen år, som nu används till ekologisk hudvård av märket Nonique som framställer sina produkter så naturligt som möjligt och förpackar dem i nedbrytbara förpackningar. Full med anti-oxidanter, vitaminer och mineraler sägs nonifrukten hjälpa mot hudinfektioner och sår bland annat.

Fördelarna med att välja ekologiskt är många. I och med att kosmetikan inte innehåller bekämpningsmedel, då grund-produkterna som används är ekologiskt odlade, slipper man irriterad eller känslig hud med rodnader. Detta gör huden starkare och mer balanserad. Dessutom är ekologiska produkter ofta parfymfria, vilket också bidrar till en minskad risk för irritation. Att välja ekologiskt betyder att du inte bara gör vår miljö och natur en tjänst, utan också dig själv och din hud.