by
on
under ,
Permalink

Ekologisk hårvård

Ditt hår är något skört som du behöver ta hand om för att det ska må bra och glänsa. Ett ovårdat eller misskött hår blir tovigt, glanslöst och torrt vilket i sin tur leder till ännu skörare hår. För att vara säker på att krämerna och produkterna du använder i håret fungerar, ska du vända dig till ekologisk hårvård. 

Det är gynnsamt mot klimatet och allmänna arbetsförhållande när du väljer ekologisk hårvård. De är framtagna genom striktare processer och med märkningen kommer en garanti att företaget har framställt produkten med miljön i åtanke i varje led.

Håret behöver mycket näring och återfuktning för att bli starkt och skina. Några av hårets viktigaste näringsämne är B-vitaminer, en del aminosyror och biotin (även kallat B7) som också främjar nervsystemet. Det finns massor med olika kosttillskott du kan ta för att få i dig rekommenderad daglig dos av vitaminer och mineraler.

Ekologisk hårvård kan behandla olika typer av trasigt och trött hår. Det finns kit för att behandla frissigt hår, utmärkt för dem som har självfall som de inte kan kontrollera. Det finns kit till dem som har väldigt torrt hår, något som drabbar många svenskar under de torra vintrarna och den bitande kylan. Om du tycker att håret känns platt och livslöst kan du satsa på produkter som ökar volymen.

Det här är inga mirakelkurer, bara väldokumenterad vetenskap. Resultatet beror på hur duktig du är att sköta håret samt vilka förutsättningar du redan har. Ett mycket tunt hår kan aldrig bli ett tjockt hårsvall med ”rätt produkt” eftersom antalet hårstrån är lägre. Men du kan få håren att framstå som tjockare och locka fram lite mer rörelse i håret bara det mår bra och är starkt.